2015. május 14.

Kókuszos panna cotta eper raguval



Az erdélyi projekt után újra itthon (Athénban) és végre receptet is hoztam. Nem nagyon szoktam tányérdesszert recepteket közzétenni, de most úgy éreztem ennyi csend után nagyon megérdemlitek. Bár azt gondolom a  legtöbb ember nem szokott ilyesféle éttermi desszerteket csinálni otthon, de ha nagyon ki akartok tenni magatokért, ez a tökéletes recept a villogásra.



Egy könnyen elkészíthető, üde desszert, ami  igény szerint vegánosítható is! Hűtött eper ragu, kókuszos morzsa, és egy kókuszos panna cotta roppanós étcsokiburokban, csokifagyival.

[U.I. : hamarosan jövök a Kiskanál kollekció részletes  bemutatásával is!]





Hozzávalók
Kókuszos panna cotta

  • 4 dl kókusztej
  • 2 dl tej 
  • 6 ek cukor
  • 1 mokkáskanálnyi agar-agar
  • kb 150 g étcsokoládé
Eper ragu:
  • 0,5 kg eper
  • 80 g cukor
  • 1 ek. citromlé


Kókuszos morzsa

  • 50 g liszt
  • 50 g kókuszreszelék
  • 50 g cukor
  • 50 g vaj


Először a csokiburkot készítsük el. Olvasszuk fel a csokit és egy kis ecsettel kenjünk ki 6 szilikon félgömb formát. Várjuk meg amíg megdermed a csoki.
Közben a panna cottához a kókusztejet, tejet (vegánoknak vizet vagy valamilyen más gabonatejet) és cukrot egy forralóba tesszük és ha már forr hozzákeverjük az agar-agart. 2 perc után levesszük a tűzről, szobahőre hűtjük. majd a megdermedt csokiburkokba adagoljuk. Tegyük hűtőbe amíg meg nem dermed.

Az eper raguhoz az epret negyedeljük, szórjuk le cukorral és alacsony lángon főzzük 10 percig. A végén adjuk hozzá a citromlevet. Hűtsük be.

A morzsához tegyünk minden hozzávalót egy tálba és morzsáljuk addig, amíg a vaj minden liszt szemet be nem von. (Vegánok a vajat helyettesíthetik kókuszzsírral)
170 °C-os sütőben 10 perc alatt kész, de félidőben forgassuk át egyszer, hogy egyenletesen süljön.



Összeállítás:
A tányérba tegyünk kb 2 evőkanálnyi eper ragut, majd egy panna cottát, melyet óvatosan kicsomagoltunk már a szilikon formából. Szórjuk meg a morzsával, kanalazzunk hozzá egy kis csokifagyit és dekoráljuk kókuszos csokidekorral.




Nem szeretnél lemaradni a legújabb Kiskanál finomságokról ?
Iratkozz fel a Kiskanál Hírlevélre és értesülj róla elsőként e-mailben! 


Feliratkozáshoz kattints IDE!







0 comments:

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena